Pompoen lasagne

 Ingrediënten voor 4 personen 

1 flespompoen (of kant en klare pompoen lasagne bladen)
1 ui
2 tenen knoflook
0,5 rode peper
1 blik tomatenblokjes
1 bol mozzarella
Handje oude kaas
1 tl oregano
Peper en zout
Olijfolie

Voor de bechamelsaus (je kan ook een potje in de supermarkt kopen)

25 gr boter
30 gr bloem
300 ml melk
Nootmuskaat
Peper en zout

Bereidingswijze bechamelsaus

Laat de boter smelten in een steelpan. Doe dit voorzichtig en zorg dat de boter niet bruin kleurt.

Voeg de bloem toe en roer het met een pollepel door elkaar. Laat de bloem op een zacht vuur een paar minuten garen. Het mengsel dat je nu krijgt heet een roux.

De roux is klaar als deze een beetje wit uitslaat en zanderig aanvoelt. Als je een beetje tussen je vingers neemt, moet het droog aanvoelen net als zand. Pas op, want het kan nog heet zijn!

Meng nu met een garde beetje voor beetje de koude melk bij de roux, totdat er een gladde saus ontstaat. Laat het een paar minuten zachtjes borrelen terwijl je blijft roeren.

Breng de bechamelsaus op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat.

Voeg een handje oude kaas toe aan de saus.

De saus is klaar als deze een beetje op je lepel blijft hangen. Je kunt het vergelijken met een dunne yoghurt.

Bereidingswijze lasagne

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de chili peper fijn. Fruit dit aan in een pan met wat olijfolie.

Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met de oregano en wat peper en zout. Laat de saus ongeveer 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan.

Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snijd de pompoen in hele dunne plakjes met behulp van een mandoline (of een mes).

Neem een grote ovenschaal en verdeel een flinke lepel tomatensaus over de bodem van de schaal.

Verdeel de plakjes pompoen over de tomatensaus. Verdeel daarover een paar lepels van de bechamelsaus. Herhaal deze stappen totdat alles op is.

Eindig met een laagje bechamelsaus.

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over de pompoen lasagne.

Bak de lasagne met pompoen in ongeveer 35-40 minuten af in de voorverwarmde oven.

Recept van: https://uitpaulineskeuken.nl/recept/lasagne-met-pompoen